Παρασκευή 17 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Πρώτα πυροβολείτε και μετά σκέφτεστε»!

«Να κάνουμε το έγκλημα πιο ατιμωτικό, δημοσιοποιώντας το», συνιστούσε ο Κάρολος Μαρξ.

Και ένα τέτοιο έγκλημα, σαν αυτό που διέπραξε το Ισραήλ με την εισβολή του στη Γάζα, στις αρχές του χρόνου, αξίζει να το δημοσιοποιείς, ξανά και ξανά. Για να γίνει γνωστό, να γίνει κατανοητό, να μάθουν οι πάντες τι σημαίνει απανθρωπιά, τι σημαίνει κτηνωδία, τι σημαίνει, τελικά, ιμπεριαλισμός.

Οι μαρτυρίες που είδαν χτες, για πρώτη φορά, το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές. Μέχρι τώρα, βέβαια, το Ισραήλ διέψευδε επισήμως τις κατηγορίες για δολοφονίες αμάχων και πρόκληση καταστροφών εκτεταμένης κλίμακας κατά των Παλαιστινίων. Τις διέψευδε ακόμα κι όταν μπροστά στα μάτια όλης της ανθρωπότητας βομβάρδιζε ακόμα και σχολεία, ακόμα και νοσοκομεία του ...ΟΗΕ!

*

Αλλά τώρα οι μαρτυρίες έρχονται από τους ίδιους τους Ισραηλινούς στρατιώτες:

Πρώτα πυροβολείτε και μετά ελέγχετε ποιον χτυπήσατε (!), ήταν οι εντολές προς το στρατό του Ισραήλ κατά την επιδρομή. «Καλύτερα να χτυπήσετε έναν αθώο, παρά να διστάσετε να χτυπήσετε τον εχθρό»! «Αν δεν είστε σίγουροι, σκοτώστε»! «Δεν υπάρχουν αθώοι»! «Πρώτα πυροβολείτε και μετά σκέφτεστε»!

Αυτές ήταν μερικές από τις διαταγές με τις οποίες ο στρατός του Ισραήλ ενεργούσε στην επί 22 μέρες γενοκτονία των Παλαιστινίων. Το αποκαλύπτουν - μιλώντας στην ισραηλινή ανθρωπιστική οργάνωση «Σπάστε τη Σιωπή» - τριάντα Ισραηλινοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην εισβολή στη Γάζα.

Οι στρατιώτες αποκάλυψαν ότι οι διαταγές τους ήταν να πυροβολούν οτιδήποτε κινείται. Ακόμα και αν είχαν ισχυρές ενδείξεις ότι βάλλουν κατά αμάχων, η εντολή τους ήταν να πυροβολούν. Τους έστειλαν στην Παλαιστίνη για να επιβάλουν τη μαζική καταστροφή σπιτιών και θρησκευτικών χώρων, ανεξάρτητα αν δέχονταν επίθεση ή όχι μέσα από αυτά. Τους εξόπλισαν με βόμβες λευκού φωσφόρου, τον οποίο έριχναν σε κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας εσωτερικά εγκαύματα, στην καρδιά, στο ήπαρ και στα νεφρά, σε αμάχους, σε γυναίκες και μικρά παιδιά. Τους εκπαίδευσαν να χρησιμοποιούν Παλαιστινίους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες, τους διέτασσαν να καταστρέψουν μέχρι και τις δεξαμενές πόσιμου νερού.

*

Οι μαρτυρίες αυτές συνιστούν αποδείξεις των εγκλημάτων που διέπραξε το Ισραήλ. Αποτελούν, ταυτόχρονα, και αποδείξεις της εγκληματικής ενοχής όσων στηρίζουν το Ισραήλ. Και στο σημείο αυτό πρέπει να υπενθυμίσουμε δύο πράγματα:

Πρώτον, τις ημέρες της θηριωδίας ενάντια στη Γάζα αποκαλύφθηκε ότι από εδώ, από την Ελλάδα, από το λιμάνι του Αστακού, γίνεται τροφοδότηση του ισραηλινού στρατού από τους Αμερικανούς σε πολεμικό υλικό.

Δεύτερον, ότι όλα αυτά τα εγκλήματα τα διέπραξε ο ισραηλινός στρατός με υπουργό Αμυνας τον Εχούντ Μπάρακ, τον αντιπρόεδρο της «Σοσιαλιστικής Διεθνούς», της οποίας πρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ